Blodprøver
Endelig er alt tilrettelagt for CCA-testing i Norge. Og en gladnyhet til alle som allerede har testet i USA! Oppdatert 02.12.2014

Generalforsamlingen 2014 vedtok at begge foreldredyr må ha kjent CCA-status for at avkommene skal registreres i NKK.

Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) har utviklet en test, og NKK registrerer resultatet i DogWeb, gitt at det testes på riktig måte. For å teste hunden din for CCA, følg oppskriften her.

Flere eiere har på eget initiativ valgt å teste hundene sine hos NCSU i USA. For å få etterregistrert resutlater fra NCSU, gå frem på følgende måte:

  • Skriv ut skjema fra Min Side (skjemaet ser slik ut) og skjema fra NCSU, og ta dem med til veterinæren som tok den biologiske prøven og sjekket chipen.
  • Veterinæren fyller ut skjemaene.
  • Scann og send skjemaene per e-post til NCSU (e-postadressen står i skjemaet). I e-posten må det stå omtrent "Blood sample already submitted and the test is done. Only new test result with id number is needed".
  • NCSU påfører chipnr på prøvesvaret og returnerer det - helt kostnadsfritt!
  • Send svarskjema fra NCSU og skjemaet fra Min Side til NKK, som registrerer resultatet.

Merk at prosedyren avhenger av at veterinær er villig til å skrive under på dokumentene. Veterinær må være sikker på at chip ble avlest da den biologiske prøven ble tatt.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!