HelseHund

Les siste nytt om kloløsning og hypotyreose her.

Kloløsning og hypotyreose prosjektet - 2014

I løpet av 2014 har vi arbeidet med å analysere og tolke alle prøver som vi har samlet inn over årene som prosjektet har pågått. Vi har også jobbet med å sammenstille alle de interessante resultatene vi fått. Dette omfatter data fra mer en tusen hunder! Prosjektet omfatter kloløsning og hypotyreose (nedsatt stoffskifte) hos gordon- og engelsk setter. Vi er i ferd med å skrive flere manuskripter som vi håper vil bli publisert i internasjonale tidskrifter i løpet av 2015.

Vi har funnet et område på ett av hundens 39 kromosompar der vi tror at mutasjoner som gir kloløsning ligger. Vi har analysert dette område mer nøyaktig hos noen få hunder, men de er fortsatt en del arbeid igjen med dette.

I løpet av året har vi studert både genetiske og epidemiologiske faktorer som kan ha betydning for utviklingen av hypotyreose. Vi kan konkludere med at sykdomsbildet er ulikt blant forskjellige hunderaser. Vi har dessuten gjort intressante oppdagelser som peker på at noen genetiske faktorer som kan gi økt risiko for hypotyreose samtidlig kan gi en lavere risiko for kloløsning.

Vi har innledet et samarbeid med veterinærhøyskolen i Sverige, der vi sammenligner resultater fra studier av hele arvemassen til forskjellige hunderaser, med og uten hypotyreose. Vi tror at vi på denne måten lettere skal finne genetiske faktorer som kan ha betydning for utviklingen av hypotyreose.

Vi håper at vi snart skal kunne utvikle genetiske tester som kan brukes som et hjelpmiddel for å redusere forekomsten av hypotyreose og kloløsning.

Our website is protected by DMC Firewall!